Aurinkosähkö
Aurinkosähkö

Aurinkosähkö

Lentokapteenin aurinkovoimalan tuottama sähkömäärä vastaa noin 40:n normaalin kerrostalohuoneiston vuotuista sähkönkäyttömäärää.

Sivun alareunasta voit käydä katsomassa aurinkosähkö­järjestelmän reaaliaikaisen tehon.

Kesäkuussa 2018 osa Lentokapteenin etelä- ja länsipuolen ulkoseinistä sai uuden ilmeen. Aiemmin seinää koristaneet metalliritilät korvattiin 180:llä aurinkosähköä tuottavalla aurinkopaneelilla. Näin kiinteistöön saatiin oma, noin 40 kWp:n tehoinen aurinkovoimala, josta saatava sähkö käytetään kokonaan kiinteistön omiin tarpeisiin.

Lentokapteenin aurinkovoimalan vuosituottoarvio on 40 000 kilowattituntia, joka vastaa noin 40:n kerrostalohuoneiston vuotuista sähkönkäyttömäärää.

Lentokapteenin aurinkopaneelit on sijoitettu normaali asennustavoista poiketen rakennuksen ulkoseiniin. Tähän päädyttiin koska kiinteistön katolla olevat rakenteet rajoittivat käytettävissä olevan kattoalan liian pieneksi ja maa-asennus ei tonttirajoitteiden takia tullut kyseeseen.

Ensimmäisen käyttövuoden kokemuksella voidaan sanoa, että se energiamäärä, joka kesällä seinäasennuksessa pystysuoraan asentamisen takia hävitään, otetaan takaisin alkutalvesta sillä, että missään vaiheessa vuotta paneelit eivät ole lumen peittäminä, kuten kattoasennuksissa yleisesti tapahtuu.

Lentokapteenin aurinkovoimalainvestointi sopii kiinteistölle hyvin, sillä jo kiinteistön suunnittelusta asti uudet, tehokkaat energiaratkaisut olleet merkittävässä roolissa kaikkia valintoja tehtäessä.

Kiinteistö Oy Lentokapteenin hankkiman aurinkovoimalan toimittaja oli Savon Voima ja sen asentamisesta vastasi Voimatel.

Alla olevasta näkymästä voit seurata reaaliaikaisesti voimalan sähköntuotantoa ja vasemmassa yläkulmassa on nähtävillä myös kokonaistuotantomäärät.

Kysy lisää aurinkosähköstä

Savon Voiman asiakaspalvelu
puh. 017 224 400
asiakaspalvelu@savonvoima.fi

Voimatel Oy
puh. 044 793 9709
harri.smolander@voimatel.fi